Op vakantie met baby van 1, 2, 3, 4, 5 of 6 maanden?

Lees dan de tips die wij voor je hebben als je met een baby van 1 tot 12 maanden op vakantie wil gaan. Van een verblijf op een vakantiepark met baby Nederland tot een vliegvakantie met baby. Deze tips gelden voor zowel vakanties met baby’s in Nederland als in het buitenland.

Center Parcs banner

Midweek boeken met baby

Tip. Als je de trotse ouders bent van een baby en er eens een paar dagen met jullie gezinnetje tussen uit wilt, is een midweek ideaal. Een midweek is van maandag tot en met vrijdag. 4 nachten slapen en 5 nachten genieten. Met name Center Parcs en Landal hebben altijd wel vakantie met baby familie aanbiedingen voor zo een aantrekkelijke midweek.

sunweb baby vakanties banner


Op vakantie gaan met je baby, bijzondere ervaring

Op vakantie met je baby gaan, is heel anders dan een vakantie met alleen volwassenen of met tienerkinderen.  Zeker als je met een baby van 1, 2, 3 of 6 maanden op vakantie gaat, is een goede voorbereiding nodig. Ook omdat je als ouder recht hebt op een probleemloze vakantie met je kleine kindje.


samen spelen kleuter en baby

Op vakantie met baby van 1 of 2 maanden.

Als je een vakantie boekt met een baby van 1 of 2 maanden, is het meestal verstandig zelf een babybedje mee te nemen. In de meeste kindvriendelijke vakantiehuisjes is wel een kinderstoel, box en kinderbedje aanwezig, een hele jonge baby slaapt het veiligst in een echt babybedje. Tegenwoordig zijn er veel opklapbare babybedjes te koop en als je een auto hebt, kan je die prima vervoeren. Bij baby’s van 1 a 2 maanden is het zo zie zo wenselijk zoveel mogelijk voor de baby mee te nemen.  Waarschijnlijk geef je als moeder borstvoeding en hoef je geen of nauwelijks aanvullende voeding mee te nemen. Warme babykleding, een kinderwagen en dergelijke moet je uiteraard zelf meenemen naar je vakantieadresje.


Op vakantie met baby van 2 tot 6 maanden.

Ook als je baby tussen de 2 en 6 maanden is, raden wij je aan zoveel mogelijk spullen van de baby mee te nemen. Een box en kinderstoel hoeft niet omdat je babyvriendelijke vakantiehuisjes kunt huren. Deze kindvriendelijke huisjes hebben meestal de beschikking over een kinderbedje, kinderbox en kinderstoel.  Ze zijn verder vaak veilig voor kinderen omdat de meubels ook kindvriendelijk zijn en je vindt er een vaatwasser en meestal wasmachine. Een baby tussen de 2 en 6 maanden heeft veel nieuwe kleding en wat speelgoed nodig. Een autovakantie met baby is voor baby’s tussen de 2 en 6 maanden het prettigst. Als je een baby van tussen de 2 en 6 maanden hebt en je hebt niet de beschikking over een eigen auto, is een huurauto misschien wel een goed idee.


vakantie baby plezier in de schaduw

Op vakantie met baby 1, 2, 3, 4, 5, 6 maanden in Nederland.

Of je nu een baby van 3 of 8 maanden hebt of een peuter van 2, 3 of 4 jaar, een vakantie met baby in Nederland heeft vele voordelen. Veel vakantiehuizen en vakantieparken in Nederland zijn ingericht op een vakantie met baby’s of peuters en hebben de beschikking over een kinderbedje of peuterbedje, box en kinderstoel. Daarnaast kan je in Nederland eenvoudig een kindvriendelijke vakantiebungalow met vaatwasser en wasmachine huren en hebben veel vakantieparken een wasserette. Kortom, Nederland is een ideaal land voor een vakantie met baby’s, peuters en kleuters.


babyzwemmen op vakantie

Huisje op vakantiepark in Nederland  huren met jonge ouders korting

Je kunt in Nederland ook een weekend of midweek boeken en veel vakantieparken verlenen jonge ouders kortingen. En tenslotte is het ook mogelijk een huisje op een bungalowpark in Nederland te huren met apart kinderbad in het overdekte zwembad.  En bij grote ketens vakantieparken zoals Center Parcs en Landal Green Parks kan je niet alleen een bungalow met box, babybedje en kinderstoel huren, je kunt meestal ook kiezen voor een aanvullend babypakket. Als jonge ouders, heb je vaak recht op veel vakantie kortingen. Zie hier voor een last minute bungalow van Landal.


Een vakantie met baby niet in het hoogseizoen boeken.

Als je een baby hebt en met die baby op vakantie wil heb je het voordeel dat een baby, in tegenstelling tot een kleuter,  niet naar school of de kleuterschool hoeft. Je bent dus helemaal vrij de periode te kiezen waarop je met je baby op vakantie kunt gaan. Als je niet in de grote vakantie,kerstvakantie, meivakantie of herfstvakantie op pad gaat, bespaart je dat wel tot 50 %. En de grote vakantieparken met kindvriendelijke bungalows en vakantiehuisjes doen er alles aan om buiten het hoogseizoen toch nog voldoende boekingen te krijgen. Zij bieden in het laagseizoen de accommodaties aan met kortingen tot 70 %. Zo kan je heel goedkoop een vakantie met baby in Nederland, België, Luxemburg of Duitsland boeken.


vakantie baby op het strand

Vakantiehuisje met baby in laagseizoen huren.

Met een beetje geluk boek je een babyvriendelijk vakantiehuisje in het laagseizoen voor minder dan 300 euro per week of 150 euro per weekend.  Een vakantie met een baby van 1 tot 6 maanden, kan goedkoper zijn dan thuis blijven. Zeker als het in de winter heel koud is en je een vakantiehuisje of bungalow huurt waarbij de verwarmingskosten al in de huurprijs zit en de toegang tot het subtropisch zwembad met kinderband of peuter badje gratis is. Je kunt een goedkoop vakantiehuisje met baby faciliteiten het beste online boeken.


Vakantiehuizen Landal met baby