Weekendje weg met hond en baby

Weekendje weg met hond en baby

Tips al je een weekendje weg wilt met hond en baby. Met een goed gesocialiseerde hond kun je best een weekendje weg. Maar ook om de hond te leren in een andere omgeving zich “netjes” te gedragen is een weekendje weg een uitdaging en een goede leerschool. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat jij je handen vrij hebt voor de hond. Hier kan je een weekendje met hond boeken.

Center Parcs banner

Alles valt te regelen!

Een weekendje weg met hond en baby of andere kinderen kan prima als jij de touwtjes goed in handen hebt samen met je partner. Zowel de baby als de hond kunnen anders reageren in een vreemde omgeving dan je thuis gewend bent, houd daar in gedachte rekening mee. Ook als is je hond nog zo lief en trouw, in een vreemde omgeving kan die anders reageren dan thuis. Zeker als het een drukke omgeving met veel kinderen en andere honden is.


sunweb baby vakanties banner

gezin met baby op vakantie

Voorbereiding weekendje weg met hond en baby

Een goede voorbereiding is het halve werk! Bereid alles goed voor, hoe gaat het in de auto, als de baby zich naast de hond op de achterbank bevindt? Als bestuurder moet je veilig kunnen rijden en de focus op de weg houden. De bijrijder zorgt ervoor dat op de achterbank alles goed gaat, of gaat zelf ook achterin zitten als er plaats is. Zet het babyzitje en de hond goed vast in de gordel. Een noodstop is niet te voorzien! Is het een lange autorit tot aan het vakantiehuis of hotel, laat de hond even aangelijnd plassen, langs de kant van de weg op een veilige plek. Is het erg warm, rijd ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat, zowel de baby als de hond hebben snel last van de hitte in de auto. Zoals je voor de baby reservekleding meeneemt, neem je voor de hond een reserveriem mee. De riem gaat namelijk altijd stuk op een heel vervelend moment.


wandelen in de natuur met kinderwagen

Nog een paar tips voor een weekendje weg met hond en baby

We hebben nog een paar laatste tips voor jou:

  • Bereid je goed voor, zorg dat je voor je baby en je hond alles tijdig klaarlegt!
  • Bij een familieweekend Ardennen, boek een groot vakantiehuis met omheinde tuin
  • Pak de papieren van de hond (zoals paspoort) en je eigen ID altijd binnen handbereik in. Dit is hetgeen wat je onderweg misschien nodig kunt hebben.
  • Kies een mooie omgeving uit waar je samen heerlijk kunt wandelen en tot rust kunt komen.


Deze tips gelden natuurlijk ook voor een weekendje weg met peuter. Ook dan is een goede voorbereiding belangrijk.

Je kunt ook een huisje met sauna en hond boeken, bij Landal bijvoorbeeld.

Waar ben jij met je hond en baby op vakantie geweest? Deel jouw ervaring met ons!


Vakantiehuizen Landal met baby