Wetenswaardigheden over de zwangerschap en vakantie

Vakantie bij zwangerschap.

Bij een normale zwangerschap, kan je meestal ook op vakantie gaan. Het kan echter zijn dat je bijvoorbeeld bloedarmoede hebt tijdens je zwangerschap en extra vermoeid bent. dan kan zelfs een weekendje weg met de baby nog te veel zijn. Bloedarmoede tijdens de zwangerschap en extra moe zijn, komt best wel vaak voor. Wij hebben wat tips, ook als je tijdens je zwangerschap op vakantie wilt gaan. Zwangerschap en op vakantie gaan, er valt veel over te schrijven.

Center Parcs banner

Bloedarmoede bij de zwangerschap.

Indien je meer wilt weten over bloedarmoede bij de zwangerschap, dan kan je daar veel informatie op het internet over vinden. Regelmatig vermoeid zijn tijdens, vóór en na je zwangerschap is heel gewoon. Bloedarmoede niet en kan in de meeste gevallen voorkomen worden. Eet veel groene groenten en noten zoals paranoten, amandelen en cashewnoten. Eet extra veel verse groenten zoals broccoli of bestel een groentesap pakket speciaal voor zwangere vrouwen. Deze staat garant voor extra vitaminen en mineralen zoals koper, mangaan, ijzer en magnesium.

Als je fit genoeg bent om tijdens de zwangerschap op vakantie te gaan

Na je bevalling zal het wat moeilijker worden om een echte vakantie te vieren. De baby heeft veel aandacht en zorg nodig en jij moet misschien alle zeilen bijzetten om dat allemaal bij te kunnen benen. Dan is het misschien wel een goed idee om voor de bevalling op reis te gaan. Niet een te verre reis maar wel een vakantie waarbij je extra energie op kunt doen. Boek bijvoorbeeld een huisje met privé sauna of geniet van een huisje of hotel aan zee.

sunweb baby vakanties banner

Vakantie plannen tijdens de eerste maanden van zwanger zijn.

Als er vóór de bevalling een paar daagjes tussen uit wilt gaan, kan je dat het beste in de eerste 5 maanden van de zwangerschap doen. Dan heb je de minste kansen op complicaties. Ons advies is dan altijd boek je vakantie zo veel mogelijk in je eigen omgeving en maak er geen actieve vakantie van. Je kunt tijdens zo een vakantie zeker extra energie opdoen en dat kan het beste als je een plekje of huisje kunt vinden die bij je wensen past. Een huisje met sauna of hottub huren is voor veel zwangere vrouwen een uitkomst.

Na de zwangerschap op vakantie met de baby gaan

Als je besluit op vakantie met de baby te gaan na je bevalling, vind je op deze site diverse interessante tips. Lees bijvoorbeeld hoe je met een baby van 6 maanden oud op vakantie kunt gaan en waar je dan op moet letten. Partijen zoals Center Parcs en Landal Green Parks hebben regelmatig aanbiedingen voor ouders met babys, peuters en kleuters.

Vakantiehuizen Landal met baby